Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Skrzydełka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Można też takie skrzydełka piec na grillu

Skrzydełka faszerowane

Składniki:

Skrzydełka faszerowane

 

  • 10 szt -skrzydełka z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka -0,5 opak
  • mięso mielone -300 g
  • pieczarki -250 g
  • sól i pieprz
  • tłuszcz
  • cebula -1 szt

Sposób przygotowania:

Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka umyć, osuszyć.
Ze skrzydełek usunąć kości, lotki zostawiamy z kośćmi.
Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebuli dodać pieczarki, sól i pieprz, poddusić jeszcze razem parę minut, ostudzić.
Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, dokładnie wymieszać.
Gotowym farszem napełniać skrzydełka.
Gotowe skrzydełka mocno obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2-3 godz, w chłodne miejsce.
Układać na blasze, wysmarowanej 2 łyżkami oleju.
Piec 1 godz w 190 stop.