Sposób przygotowania:
Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka umyć, osuszyć.
Ze skrzydełek usunąć kości, lotki zostawiamy z kośćmi.
Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebuli dodać pieczarki, sól i pieprz, poddusić jeszcze razem parę minut, ostudzić.
Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, dokładnie wymieszać.
Gotowym farszem napełniać skrzydełka.
Gotowe skrzydełka mocno obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2-3 godz, w chłodne miejsce.
Układać na blasze, wysmarowanej 2 łyżkami oleju.
Piec 1 godz w 190 stop.
Ze skrzydełek usunąć kości, lotki zostawiamy z kośćmi.
Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebuli dodać pieczarki, sól i pieprz, poddusić jeszcze razem parę minut, ostudzić.
Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, dokładnie wymieszać.
Gotowym farszem napełniać skrzydełka.
Gotowe skrzydełka mocno obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2-3 godz, w chłodne miejsce.
Układać na blasze, wysmarowanej 2 łyżkami oleju.
Piec 1 godz w 190 stop.