Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Skrzydełka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne

Skrzydełka faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka faszerowane

 

  • skrzydełka z kurczaka - 8szt
  • mięso mielone - 250 g
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • cebula - 1 szt
  • sól i pieprz
  • jajko - 1 szt
  • przyprawa do kurczaka - 0,5 opak
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc. FARSZ Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać. Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka. Koniec skrzydełekn należy spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą. Piec około 1 godz. w 175 stop
Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka umyte i osączone i usunięto z nich kości
Skrzydełka faszerowane
Przygotowany został farsz do nadziania skrzydełek
Skrzydełka faszerowane
Za pomocą łyżeczki napełniam farsz do skrzydełek
Skrzydełka faszerowane
Nadziane skrzydełka ułożyłam na blasze i opsypałam przyprawą