Sposób przygotowania:
Skrzydełka w chili i ananasie
Umyć i osuszyć skrzydełka z kurczaka . Zrobić marynatę z oleju , miodu , sosu chilii z ananasem , szczypty soli i pieprzu . Natrzeć skrzydełka i zostawić w marynacie na 30 minut .Ułożyć skrzydełka w szklanym naczyniu żaroodpornym i polać pozostałą marynatą . Wstawić do piekarnika . Nastawić temperaturę na 200 * C i piec ok. 50 minut ( od chwili kiedy temperatura się ustali ) . Skrzydełka powinny być rumiane .
Moim zdaniem doskonałym dodatkiem do nich będzie ryż duszony na bulionie o lekko cytrynowym smaku i marynowane w podobnej marynacie i podsmażone plastry ananasa .
Moim zdaniem doskonałym dodatkiem do nich będzie ryż duszony na bulionie o lekko cytrynowym smaku i marynowane w podobnej marynacie i podsmażone plastry ananasa .