dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Skrzydełka miodową - keczupowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i delikatne mięsko. Mój synuś uwielbia tak przygotowane skrzydełka.

Skrzydełka miodową - keczupowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Skrzydełka miodową - keczupowe

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka miodową - keczupowe
Skrzydełka oczyszczamy i myjemy, a następnie osuszamy przy pomocy ręczników papierowych. Nacieramy mięso solą i pieprzem. Keczup mieszamy z miodem, przetartym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny i dokładnie smarujemy kurczaka tak przygotowaną marynatą. Mięso odstawiamy na minimum 1 godz do lodówki. Po tym czasie skrzydełka przekładamy do rękawa foliowego, robimy niewielką dziurkę w worku i pieczemy ok 40 min w 200 stopniach. Smacznego.
Skrzydełka miodową - keczupowe
Oczyszczonę mięso osuszamy za pomocą ręczników papierowych.
Skrzydełka miodową - keczupowe
Skrzydełka smarujemy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce.
Skrzydełka miodową - keczupowe
Mięso przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy do miękkości.