Sposób przygotowania:
Skrzydełka po meksykańsku
Skrzydełka podzielić na połówki, odciąć
końcówki (można użyć je np. do rosołu).
Mięso przełożyć do miseczki. Oprószyć solą,
pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańska.
Wlać olej, miód, drobno posiekaną cebulę i
pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać,
najlepiej ręką, będziemy mieć wtedy pewność,
że skrzydełka są dobrze doprawione. Odstawiamy
do lodówki na co najmniej godzinę. Pieczemy
na złoto z obu stron, po około 20 min, z
każdej strony.
końcówki (można użyć je np. do rosołu).
Mięso przełożyć do miseczki. Oprószyć solą,
pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańska.
Wlać olej, miód, drobno posiekaną cebulę i
pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać,
najlepiej ręką, będziemy mieć wtedy pewność,
że skrzydełka są dobrze doprawione. Odstawiamy
do lodówki na co najmniej godzinę. Pieczemy
na złoto z obu stron, po około 20 min, z
każdej strony.
wedith1
Jojo
Ja rowniez .