Sposób przygotowania:
Skrzydełka prawie meksykańskie
Umyte skrzydełka pokroić na trzy części, najcieńsze odrzucić.
Przełożyć je do miski, wlać sos sojowo grzybowy i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie smażyć na oleju na złoty kolor.
Cebulę i paprykę pokroić w paski, kapustę i czosnek w kostkę.
Warzywa dodać do skrzydełek i smażyć od czasu do czasu mieszając około 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy, koper i pietruszkę i dusić 10 minut.
Na koniec gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę.
Powstały sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody.
Podawać z czym kto lubi.
Przełożyć je do miski, wlać sos sojowo grzybowy i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie smażyć na oleju na złoty kolor.
Cebulę i paprykę pokroić w paski, kapustę i czosnek w kostkę.
Warzywa dodać do skrzydełek i smażyć od czasu do czasu mieszając około 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy, koper i pietruszkę i dusić 10 minut.
Na koniec gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę.
Powstały sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody.
Podawać z czym kto lubi.
Polpal
zewa
Oczywiście, że można zużyć do zupy :)