Sposób przygotowania:
Skrzydełka smocze
Miód, olej, sos sojowy, czosnek i sok z cytryny mieszamy, wkładamy skrzydełka, przykrywamy i zostawiamy na noc w lodówce.
Skrzydełka odsączamy, układamy zewnętrzną stroną do dołu w formie wysmarowanej oliwą i polewamy połową marynaty.
Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na pół godziny.
Po tym czasie zdejmujemy folię, obracamy skrzydełka i polewamy drugą połową marynaty.
Wstawiamy do piekarnika na następne 30 minut.
Podajemy z ryżem i surówką.
Skrzydełka odsączamy, układamy zewnętrzną stroną do dołu w formie wysmarowanej oliwą i polewamy połową marynaty.
Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na pół godziny.
Po tym czasie zdejmujemy folię, obracamy skrzydełka i polewamy drugą połową marynaty.
Wstawiamy do piekarnika na następne 30 minut.
Podajemy z ryżem i surówką.