Sposób przygotowania:
Skrzydełka w białym sosie koperkowym
Skrzydełka myjemy odcinamy końcówkę 3 część skrzydła. Do garnka z wodą wkładamy skrzydełka kawałek obranego z skórki selera, obraną pietruszkę i obraną marchewkę marchewkę .Liść laurowy 2 szt ,ziele angielskie 2 sztuki -kulki . Gotujemy ok 20 min .Dodajemy sól,kostkę bulionową i gotujemy do miękkości mięsa.Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je z rosołu .Rosół odcedzamy z warzyw na sicie .warzywa możemy np wykorzystać do sałatki Czysty wywar zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Dodajemy łyżkę masła do smaku .Zagotowujemy .Doprawiamy pieprzem ,solą do smaku i dodajemy posiekany koperek .Wkładamy ugotowane skrzydełka .Podajemy z ryżem lub kaszą