Skrzydelka w chrupiacej panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe sa najsmaczniejsze.!

Skrzydelka w chrupiacej panierce.

Składniki:

Skrzydelka w chrupiacej panierce.

 

  • 1 kg skrzydelek
  • 3 lyzki mleka
  • lyzka oleju
  • kilka lyzek maki ziemniaczanej
  • olej
  • 2 lyzki proszku do pieczenia
  • suszony czosnek
  • sol
  • slodka papryka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Skrzydelka w chrupiacej panierce.
Skrzydełka podziel na części. Następnie posyp czosnkiem, pieprzem, solą i papryka. Mleko, olej łyżeczke proszku wymieszaj. Posmaruj skrzydełka. Reszte mąki, proszku oraz po szczypcie przypraw wsyp do torebki. Włóż do niej skrzydełka, potrząśnij, tak by panierka przylgnęła do skrzydełek. Skrzydelka usmaż. Wyjmij. Mozesz je zapiec.

Tagi:

mak