caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Skrzydełka w cieście naleśnikowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pomysł na tani obiad lub niedrogie drugie danie

Skrzydełka w cieście naleśnikowym

Składniki:

Skrzydełka w cieście naleśnikowym

 

  • 1 kg skrzydełek z rosołu
  • 1/2 litra mleka
  • 1 jajo
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • mąka
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w cieście naleśnikowym
Mleko, jajo i mąkę wymieszać (maki dodać tyle żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe). Przyprawić do smaku solą i curry. W przygotowanym cieście panierować skrzydełka i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jeszcze lepsze beda jeśli będziemy je smażyć na głębokim tłuszczu.