Sposób przygotowania:
Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka umyć podzielić na trzy części (lotki wyrzucić) ugotować i odcedzić. Skrzydełka ułożyć w garnku.Zalać 1,5 szklanki wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Na patelnię wlać olej, miód, imbir posiekany drobno czosnek - podsmażyć. Następnie wlać masę z patelni do skrzydełek. Gotować 40 minut az sos zgęstnieje od czasu do czasu obracając skrzydełka.Pod koniec gotowania dodać wiśniówki.
Danie podawać z dzikim ryżem oraz sałatką z pomidorów i świeżej bazylii. Smacznego
Na patelnię wlać olej, miód, imbir posiekany drobno czosnek - podsmażyć. Następnie wlać masę z patelni do skrzydełek. Gotować 40 minut az sos zgęstnieje od czasu do czasu obracając skrzydełka.Pod koniec gotowania dodać wiśniówki.
Danie podawać z dzikim ryżem oraz sałatką z pomidorów i świeżej bazylii. Smacznego