Hanuta

Hanuta

Kucharz
[Przepisów: 20]

Skrzydełka w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

odświętne skrzydełka z dzikim ryżem

Skrzydełka w miodzie

Składniki:

Skrzydełka w miodzie

 

  • 15 skrzydełek
  • 2 kostki knora z kurczaka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki imbiru
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki wiśniówki
  • 2 torebki ryżu dzikiego

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka umyć podzielić na trzy części (lotki wyrzucić) ugotować i odcedzić. Skrzydełka ułożyć w garnku.Zalać 1,5 szklanki wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Na patelnię wlać olej, miód, imbir posiekany drobno czosnek - podsmażyć. Następnie wlać masę z patelni do skrzydełek. Gotować 40 minut az sos zgęstnieje od czasu do czasu obracając skrzydełka.Pod koniec gotowania dodać wiśniówki.
Danie podawać z dzikim ryżem oraz sałatką z pomidorów i świeżej bazylii. Smacznego