Sposób przygotowania:
Skrzydełka w sosie azjatyckimPrzygotowanie skrzydełek
Skrzydełka myjemy i suszymy. Wyjmujemy z nich kości.
Przygotowanie skrzydełek
Solimy skrzydełka i odstawiamy.
Panierowanie
Skrzydełka obtaczamy w mące ryżowej.
Obsmażanie
Skrzydełka obsmażamy na złoto, na oleju.
Przygotowanie warzyw
Pieczarki powinny być pokrojone w plastry.
Warzywa
Siekamy szczypior, cebulę, czosnek., imbir.
Przygotowanie warzyw
Papryki należy pokroić w paski.
Smażenie
Wrzucamy na patelnię pieczarki, cebulę ze szczypiorem, papryki , czosnek, imbir . Smażymy 5 minut.
Smażenie
Dodajemy posiekane papryczki chili, bulion, sos sojowo-grzybowy olej sezamowy ocet
ryżowy, keczup na patelnię. Należy smażyć wszystko do czasu zgęstnienia. Dodajemy skrzydełka. Makaron ryżowy zaparzamy. Podajemy makaron ze szydełkami i sosem.
Magdalena88
Marika-