Sposób przygotowania:
Skrzydełka w sosie azjatyckimPrzygotowanie skrzydełek
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373690.jpg)
Skrzydełka myjemy i suszymy. Wyjmujemy z nich kości.
Przygotowanie skrzydełek
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373688.jpg)
Solimy skrzydełka i odstawiamy.
Panierowanie
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373691.jpg)
Skrzydełka obtaczamy w mące ryżowej.
Obsmażanie
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373692.jpg)
Skrzydełka obsmażamy na złoto, na oleju.
Przygotowanie warzyw
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373693.jpg)
Pieczarki powinny być pokrojone w plastry.
Warzywa
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373694.jpg)
Siekamy szczypior, cebulę, czosnek., imbir.
Przygotowanie warzyw
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373695.jpg)
Papryki należy pokroić w paski.
Smażenie
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373696.jpg)
Wrzucamy na patelnię pieczarki, cebulę ze szczypiorem, papryki , czosnek, imbir . Smażymy 5 minut.
Smażenie
![Skrzydełka w sosie azjatyckim Skrzydełka w sosie azjatyckim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-w-sosie-azjatyckim-373697.jpg)
Dodajemy posiekane papryczki chili, bulion, sos sojowo-grzybowy olej sezamowy ocet
ryżowy, keczup na patelnię. Należy smażyć wszystko do czasu zgęstnienia. Dodajemy skrzydełka. Makaron ryżowy zaparzamy. Podajemy makaron ze szydełkami i sosem.
Magdalena88
Marika-