Sposób przygotowania:
Skrzydełka w sosie grzybowym
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Skrzydełka umyć i pokroić w zgięciach, ale nie koniecznie. Te najcieńsze końcówki zostawić do wywaru ( ja tak zawsze robię ). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić skrzydełka i podsmażyć je. Następnie dodać cebule i dalej smażyć aż cebula się zezłoci. Podlać wszystko wodą, dodać przyprawy i namoczone grzyby ( można dodać wody z moczenia grzybów odcedzonej z zanieczyszczeń np. na gazie opatrunkowej ) oraz natkę pietruszki. Patelnie zakryć pokrywką i całość dusić do miękkości. Na koniec śmietanę rozmieszać z mąką i zagęścić nią sos. Zagotować i podawać np. z ziemniakami i surówką.
gusia1000