Sposób przygotowania:
Skrzydełka w warzywach z makaronem
Skrzydełka umyć i pokroić na trzy części.
Najcieńszą część odłożyć i zostawić np do ugotowania wywaru.
Pozostałe części osuszyć i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz mieszankę warzywną.
Poddusić wszystko około 5 minut, dodać wszystkie przyprawy i dalej dusić pod przykryciem około 20 minut.
Gdy skrzydełka są miękkie w niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i zagęścić powstały sos.
W miarę potrzeby doprawić do smaku.
Skrzydełka podawać z makaronem ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Makaron powinien być all dente.
Najcieńszą część odłożyć i zostawić np do ugotowania wywaru.
Pozostałe części osuszyć i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz mieszankę warzywną.
Poddusić wszystko około 5 minut, dodać wszystkie przyprawy i dalej dusić pod przykryciem około 20 minut.
Gdy skrzydełka są miękkie w niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i zagęścić powstały sos.
W miarę potrzeby doprawić do smaku.
Skrzydełka podawać z makaronem ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Makaron powinien być all dente.
kasik12