lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Skrzydełka z glazurą i tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Skrzydełka z glazurą i tymiankiem

Skrzydełka z glazurą i tymiankiem

Składniki:

Skrzydełka z glazurą i tymiankiem

 

  • 1.5 kg skrzydełek z kurczaka
  • słoiczek dżemu brzoskwiniowego
  • 3 brzoskwinie
  • świeży tymianek
  • 150 ml soku pomarańczowego
  • dymka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z glazurą i tymiankiem
Cebulę i świeży tymianek drobno posiekaj.Brzoskwinie obierz i poprzekrawaj na mniejsze kawałki.Rozgrzej w rondelku 2-3 łyżki masła, zeszklij na nim cebulę,dodaj dżem brzoskwiniowy,sok i wszystko razem zagotuj,poczekaj aż glazura lekko zgęstnieje i zamocz w niej oczyszczone skrzydełka które odstaw na noc do lodówki.Następnego dnia skrzydełka ułóż w brytfannie,poukładaj na nich cząstki brzoskwiń i piecz w temp 190 st.