Sposób przygotowania:
Skrzydełka z kalafiorkiem
Skrzydełka wypłukać w wodzie, odciąć końcówki, dać do miski, obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać, nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.
Skrzydełka z kurczaka dać na patelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody oraz dusić do wygotowania wody.
Następnie wypłukany kalafior podzielić na części, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po siepłym kalafiorze.
Skrzydełka z kurczaka dać na patelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody oraz dusić do wygotowania wody.
Następnie wypłukany kalafior podzielić na części, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po siepłym kalafiorze.