gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Skrzydełka z kurczaka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Skrzydełka z kurczaka w panierce ....

Skrzydełka z kurczaka w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka z kurczaka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z kurczaka w panierce
Skrzydełka myjemy i przekrawamy (tworząc pałki). Następnie przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy do czasu, aż mięso będzie miękkie. Mięso wyciągamy z wywaru i studzimy. Każdą "pałkę" przyprawiamy przyprawą do kurczaka, maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Skrzydełka z kurczaka w panierce
Skrzydełka myjemy i przekrawamy (tworząc pałki). Następnie przekładamy do garnka.
Skrzydełka z kurczaka w panierce
Każdą