Sposób przygotowania:
Skrzydełka z pomidorem, gruszka i cebulą
Skrzydełka umyć i pokroić w zgięciach, najcieńsze elementy odłożyć np. do ugotowania wywaru. Na patelni rozgrzać olej z pomidorów, wrzucić kawałki skrzydełek i podsmażyć. W czasie jak skrzydełka się smażą obrać i umyć cebulę i pokroić ja w średnia kostkę. Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w paski. Gruszki wyjąć ze słoika i pokroić w kostkę. Gdy skrzydełka się podsmażą wrzucić pokrojone składniki i dalej chwilę smażyć. Następnie dodać sos chili i wszystkie przyprawy oraz koperek i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20-30 minut. Podawać z makaronem lub ryżem.
msewka
zewa
Ewciu u mnie jest to samo. Ale ja owoce dodaję jak chłopaki nie widzą i potem jak Im powiem że jest jakiś owoc to się dziwią, że takie dobre.