Sposób przygotowania:
Skrzydła indycze po prowansalsku
Skrzydła umyć, osuszyć i przekroić na pół w zgięciach. Skropić je marynatą teriyaki, oprószyć wszystkimi przyprawami i odstawić na co najmniej godzinę. Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, włożyć skrzydła i podsmażyć z każdej strony na rumiano. Następnie cebulę i marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do podsmażonych skrzydeł. Podlać odrobina wody i dusić pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu obracając skrzydła. Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.
evita0007
zewa
Ewciu nigdy nie używałam przyprawy prowansalskiej bo myślałam że niedobra jest. I miła niespodzianka, bo przyprawa smaczna. A ze skrzydeł było co obgryzać, oj było :)
evita0007
Ja czasem zioła prowansalskie uzywałam ale jakoś mi to odeszło.A wiem,wiem że jest na czym ząb zawiesić bo ostatnio zjadłam jedno całe to miałam dość hihi mimo że kocham mięsko ;)
gusia1000