natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Śledź marynowany na słodko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledź jest idealną potrawą na święta.

Śledź marynowany na słodko.

Składniki:

Śledź marynowany na słodko.

 

  • 5 płatów śledzi marynowanych
  • 5 dużych cebul
  • 4 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 garście rodzynek
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Śledź marynowany na słodko.
Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki i pokroić w drobne paski. Rozgrzać olej na patelni i uprażyć cebulę. Gdy już cebula będzie dobra, dodać keczup, przecier pomidorowy i rodzynki. Razem wymieszać na patelni i prażyć przez ok. 5 minut. Śledzie oddzielić od skórki i pokroić w kawałki o długości ok. 3 cm. Do miseczki układamy na przemian: śledzie i przygotowany farsz i tak na przemian. Odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia. Podawać na zimno.