Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Śledź po cygańsku*

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

.........................

*Śledź po cygańsku*

Składniki:

*Śledź po cygańsku*

 

  • 50dkg płatów śledziowych (np. Mariasów)
  • 2 cebule
  • 1/2szkl oleju
  • 1 łyżka octu
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

*Śledź po cygańsku*
Śledzie wymoczyć kilka godzin zmieniając kilka razy wodę.Cebulę pokrojoną w talarki wrzucić na gorący olej i dusić na pół miękko.Dodać koncentrat i przyprawy.Ciepły sos wyłożyć na spód miski,wyłożyć płaty śledziowe i tak na przemian.Włożyć do lodówki na 2h.

Tagi:

śledź ryba