halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Śledź pod kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śledzie uwielbiam i przyrządzam pod różną "postacią". Jest to jeden z wielu przepisów w roli głównej śledzie.

 Śledź pod kołderką

Składniki:

Śledź pod kołderką

 

Sposób przygotowania:

Śledź pod kołderką
Śledzie wypłukać, zalać połową mleka.Po godzinie odlać mleko i zalać pozostałym mlekiem .Odstawić na godzinę. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy filet śledzia pokroić na 3 kawałki.Cebulę obrać, posiekać drobno. Pieczarki pokroić w kosteczkę oraz paprykę. Majonez wymieszać ze śmietaną.Włożyć do salaterki i pieczarki, cebulę, paprykę, natkę pietruszki.Dodać majonez ze śmietaną, wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem Ułożyć na półmisku pokrojone na kawałki śledzie . Na wierzchu położyć sałatkę - "kołderka" śledzi . . . .