iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Śledź pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie śledzie robię zawsze na świąteczny stół, ale w międzyczasie moja rodzina często domaga się tego dania ponieważ bardzo wszystkim smakuje.

Śledź pod pierzynką

Składniki:

Śledź pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Śledź pod pierzynką
Jabłka obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, śledzie moczymy godzinę w zimniej wodzie, ziemniaki gotujemy na miękko i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, ogórki kroimy w małą kostkę i odsączamy, cebulę siekamy drobno. Na półmisku układamy warstwy: śledzie pokrojone w małą kostkę, cebulę, majonez, ziemniaki, ogórki, pieprzymy i przykrywamy jabłkami.