Sposób przygotowania:
Śledź w curry.
1.Filety wymoczyć przez kilka godzin, aby nie były zbyt słone. Cebule obrać i pokroić w półtalarki.
2.Filety śledziowe pokroić na małe kawałki. Następnie każdy z nich posmarować z jednej strony musztardą.
3.Przygotować duży słoik i umieszczać w nim kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, przyprawę curry, sól, pieprz, kawałki filetów śledziowych, na samym końcu polewać olejem. Układać w ten sposób warstwy do wyczerpania składników. Na samym wierzchu powinna znajdować się cebula. Słoik dobrze zakręcić i odstawić do lodówki na całą dobę.
2.Filety śledziowe pokroić na małe kawałki. Następnie każdy z nich posmarować z jednej strony musztardą.
3.Przygotować duży słoik i umieszczać w nim kolejno warstwami: cebulę, sok z cytryny, przyprawę curry, sól, pieprz, kawałki filetów śledziowych, na samym końcu polewać olejem. Układać w ten sposób warstwy do wyczerpania składników. Na samym wierzchu powinna znajdować się cebula. Słoik dobrze zakręcić i odstawić do lodówki na całą dobę.