paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Śledź w majeranku 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

uwielbiam śledzie w każdej postaci i oto jedna z moich ulubionych ich odsłon

Śledź w majeranku 4

Składniki:

Śledź w majeranku 4

 

  • 0,5 kg matiasów z oleju
  • 1 szk oliwy
  • 7 ząbków czosnku
  • majeranek
  • duży słoik

 

Sposób przygotowania:

Śledź w majeranku 4
Śledzie odcedzamy z zalewy. Kroimy je w średnie kawałki ok 5 cm każdy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. W słoiku na dnie układamy warstwę śledzi. Przykrywamy ją czosnkiem i posypujemy majerankiem, warstwę polewamy oliwą. Czynność powtarzany do momentu aż zabraknie śledzi:) Słoik szczelnie zamykamy i na 2 dni wędruje nam on do lodówki, gdzie śledzie najdą odpowiednim smakiem.

Tagi:

śledź ryba