Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Śledź w marynacie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubie śledźia w marynacie.

Śledź w marynacie

Składniki:

Śledź w marynacie

 

  • 80 – 100 dag śledzi ( płaty)
  • Pół selera
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 2 krople octu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 owoc czerwonej papryki
  • 2 łyżki śmietanki
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 2 łyżki stołowe oleju oraz sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Śledź w marynacie
Miksujemy w mikserze seler, cebulę z jabłkiem. Do wysmarowanej olejem, żaroodpornej formy wkładamy zmieszane z jabłkami starte warzywa i przykrywamy je płatami ze śledzi, dodajemy dwie krople octu, a potem wszystko mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy na półmisku, można również podawać ze śmietaną.