Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Śledź w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na śledzia solonego w sosie śmietanowo majonezowym, dodatkiem jest tylko cebulka pokrojona w kostkę.

Śledź w śmietanie

Składniki:

Śledź w śmietanie

 

  • Filety śledziowe - 5-6 szt
  • cebula - 3 szt
  • śmietana 18% - 1/2 szkl
  • majonez - 2-3 łyżki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie
Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawałki 1 cm.  Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać.

Śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć do słoika i wstawić na od 12 godz do lodówki.