Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Śledź w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny prosty pomysł na obiad

Śledź w śmietanie

Składniki:

Śledź w śmietanie

 

  • Słoik płatów śledziowych w occie
  • 2 kwaśne śmietany
  • cebula
  • przyprawy : cukier, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liście laurowe

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie
Cebulę kroimy w cienkie krążki. Układamy warstwami w głębokim naczyniu, na spód cebulę, posypujemy łyżeczką cukru, łyżeczką soli, kładziemy listek laurowy, 3 ziarenka ziela , ziarenko pieprzu, układamy ciasno płaty śledziowe ( możemy wcześniej zdjąć z nich skórę ) ponownie warstwa cebuli i przypraw, układamy do wyczerpania produktów, kończąc warstwą cebuli. Zostawiamy pod przykryciem co najmniej na godzinę. Gdy śledziki i cebulka się zmorzą zalewamy Kwaśną śmietaną, przyprawioną cukrem, solą, odrobiną pieprzu, ja dodatkowo dolewam odrobinkę octu od śledzi. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami.