czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Śledż w sosie czosnkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Super śledzik naprawdę polecam!

Śledż w sosie czosnkowym

Składniki:

Śledż w sosie czosnkowym

 

  • 3 łyżki sosu czosnkowego
  • 8 filetów śledziowych
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 szkl. octu
  • 1,5 szkl.oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

Śledż w sosie czosnkowym
Filety śledziowe moczyć godzinę w zimnej wodzie.

Zalewa:Cebulę pokroić w prążki.Ocet połączyć z olejem,musztardą,cebulą i cukrem.

Filety pokroić w romby,zalać zalewą i odstawić na noc do lodówki.Sos czosnkowy połączyć ze śmietaną odcedzić śledzie i cebulę,polać sosem.