Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Śledzie a'la salsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka sałatka śledziowa.

Śledzie a'la salsa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzie a'la salsa

 

  • 1kg śledzi solonych
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego
  • 5 łyżek ketchupu łagodnego
  • 3 duże cebule
  • olej
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledzie a'la salsa
Śledzie moczymy w wodzie minimum 2h co jakiś czas zmieniając wodę. Kroimy je w paski dwu centymetrowe. Cebulę kroimy według uznania (ja kroję w taką grubszą kostkę, ale można w piórka). Podsmażamy na sporej ilości oleju na złoty kolor. W razie potrzeby dodajemy pieprz. Dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę dusimy razem by smaki się połączyły. Odstawiamy do ostygnięcia i łączymy ze śledziami. Odstawiamy na kilka godziny by smaki się połączyły.
Śledzie a'la salsa
Śledzie moczymy w wodzie conajmniej przez 2 godziny
Śledzie a'la salsa
Cebulę podsmażamy na oleju po czym dodajemy ketchup

Tagi:

śledzie