olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Śledzie japońskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oryginalna kolacja, bardzo zdrowa i syta.

Śledzie japońskie

Składniki:

Śledzie japońskie

 

  • 4-5 filetów śledzia solonego
  • 2-3 jaja
  • 1 szklanka majonezu
  • pół puszki zielonego groszku

Sposób przygotowania:

Śledzie japońskie
Jaja umyć, gotować przez ok. 6 min. od momentu zawrzenia w lekko osolonej wodzie, obrać, przekroić w poprzek na połówki. Majonez wylać na półmisek, układać na nim jaja przekrojem do spodu, owijać zgrabnie przeciętym filetem tak , aby czubek jaja był widoczny. Majonez posypać groszkiem. Podawać w salaterkach, ozdobione warzywami sezonowymi.

Tagi:

śledzie