Tata Kazika

Tata Kazika

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Śledzie marynowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobrze wymoczone i oczyszczone śledzie przekra­jać wzdłuż kręgosłupa i

Śledzie marynowane

Składniki:

Śledzie marynowane

 

Sposób przygotowania:

Śledzie marynowane
Dobrze wymoczone i oczyszczone śledzie przekra­jać wzdłuż kręgosłupa i oddzielić filety oczyszczając z ości. Pokrajać je na kawałki o grubości 2 cm. Chrzan i marchewkę umyć, oczyścić, opłukać, i po­krajać w plastry. Cebulę obrać, opłukać i również po­krajać w piastry. Ocet zagotować z 2/3 szklanki wody, cukrem i przyprawami. Układać warstwami w słoju śledzie, marchew, chrzan i cebulę, po czym za­lać ostudzoną zaprawą. Odstawić na 24 godz. w chłodne miejsce.

Tagi:

śledzie