Śledzie marynowane smakosza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

śledzie doskonałe jako zakąska

Śledzie marynowane smakosza

Składniki:

Śledzie marynowane smakosza

 

  • Składniki:
  • 10 filetów matiesów
  • 5 średnich cebulek
  • 1 pikantna czerwona papryczka
  • 1 szklanka winnego octu
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka ziarenek ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe

 

Sposób przygotowania:

Śledzie marynowane smakosza
Przygotowanie:
Szklankę wody zagotować z cukrem, octem i zielem angielskim, odstawić do przestygnięcia. Matiesy opłukać, podzielić na dzwonka. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Strąk papryczki pokroić w paski.. Matiesy, cebulę, papryczkę, listki laurowe przełożyć do szklanego naczynia, zalać przygotowaną marynatę. Odstawić na 12 godzin. Po upływie tego czasu śledzie marynowane są gotowe do spożycia.