Sposób przygotowania:
Śledzie marynowane smakosza
Przygotowanie:
Szklankę wody zagotować z cukrem, octem i zielem angielskim, odstawić do przestygnięcia. Matiesy opłukać, podzielić na dzwonka. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Strąk papryczki pokroić w paski.. Matiesy, cebulę, papryczkę, listki laurowe przełożyć do szklanego naczynia, zalać przygotowaną marynatę. Odstawić na 12 godzin. Po upływie tego czasu śledzie marynowane są gotowe do spożycia.
Szklankę wody zagotować z cukrem, octem i zielem angielskim, odstawić do przestygnięcia. Matiesy opłukać, podzielić na dzwonka. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Strąk papryczki pokroić w paski.. Matiesy, cebulę, papryczkę, listki laurowe przełożyć do szklanego naczynia, zalać przygotowaną marynatę. Odstawić na 12 godzin. Po upływie tego czasu śledzie marynowane są gotowe do spożycia.