pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Śledzie po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pozycja w piątkowym menu

Śledzie po cygańsku

Składniki:

Śledzie po cygańsku

 

  • 1 kg śledzie,
  • 3 cebula średnia,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 słoika korniszony,
  • 1 słoik grzybki marynowane,
  • 1/2 szklanki olej,
  • 1 łyżka musztarda sarepska,
  • sól, cukier, pieprz,
  • 5 łyżek keczup pikantny,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po cygańsku
Śledzie moczymy kilka godzin w zimnej wodzie. Cebulę, czosnek, korniszony i grzybki kroimy w kostkę. Łączymy ze śledziami. Do oleju dodajemy musztardę, keczup i koncentrat i wszystko mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę. Jeszcze raz całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.

Tagi:

śledzie