bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Śledzie pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Śledź przyrządzony w ten sposób zawsze gości w moim domu na wigilijnym stole, jest bardzo smaczny, polecam.

Śledzie pod pierzynką

Składniki:

Śledzie pod pierzynką

 

  • 500 gram filetów śledziowych

 

  • 2 cebule

 

 

 

  • 200 gram sera żółtego

 

  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pierzynką
Cebulę pokroić w kostkę i ułożyć na dnie salaterki, skropić oliwą oprószyć solą i pieprzem. Śledzie wymoczyć przez godzinę w wodzie ,pokroić w kostkę i ułożyć na cebuli. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, ułożyć je na śledziach.

Obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ułożyć na sałatce. Majonez rozsmarować na jajkach, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na wierzch sałatki.