ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Śledzie pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie można robić pod różną postacią...

Śledzie pod pierzynką

Składniki:

Śledzie pod pierzynką

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych
  • 2-3 jajka
  • 20 dag żółtego sera
  • 1-2 cebule
  • 1 ogórek konserwowy
  • majonez
  • jogurt naturalny

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pierzynką
Śledzie pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Cebulę drobno pokroić, ogórek też. Zetrzeć na tarce ser. Układać warstwami w salaterce, polewając majonezem wymieszanym pół na pół z jogurtem. Udekorować natką i zielonym groszkiem.