malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Smażone śledzie pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wstawiamy do lodówki. Smaczna i prosta zdrowa przekąska. Obsmażone śledzie zyskują inny świetny smak.

Smażone śledzie pod pierzynką

Składniki:

Smażone śledzie pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Smażone śledzie pod pierzynką
Śledzie po wymoczeniu odciskamy na papierowym ręczniku, następnie kroimy na małe części. Panierujemy je mąką i obsmażamy. Papryki kroimy w kostkę, cebule w piórka, wrzucamy do rondla i dusimy 20 minut z dodatkiem listków, ziela angielskiego, soli i cukru. Studzimy i wlewamy do farszu olej. Śledzie układamy na półmisku i przykrywamy warzywną pierzynką. 

Tagi:

śledzie