izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Śledzie pod pyszną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smacznie przyrządzone śledzie matiasy. Idealna propozycja na świąteczny stół.

Śledzie pod pyszną pierzynką

Składniki:

Śledzie pod pyszną pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pyszną pierzynką
Śledzie matiasy opłucz, zalej zimną wodą, mocz je ok. 1 godziny. Odcedź, osącz, pokrój je na większe kawałki. Ułóż na półmisku. Marchewkę umyj, obierz, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź ją, pokrój w drobną kostkę. Posyp nią śledzie Jabłko umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny. Jabłkiem posyp śledzie. Cebulę obierz, pokrój również w drobną kostkę, umieść na sicie, przelej wrzątkiem, osącz. Posyp również nią śledzie. Następnie polej majonezem połączonym z majonezem, oprósz pieprzem. Groszek przepłucz zimną wodą, osącz. posyp nim całą potrawę.