ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Śledzie polewane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dosłownie i w przenośni

Śledzie polewane

Składniki:

Śledzie polewane

 

  • płaty śledziowe
  • majonez
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki czystej wódki
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Śledzie polewane
Śledzie namoczyć. Osuszyć Zwinąć w rolmopsy. Ułożyć na półmisku. Majonez wymieszać ze śmietaną, przecierem pomidorowym, musztardą, sokiem z cytryny, na końcu dolać wódkę. Ruloniki śledziowe zalać sosem i na godzinę odstawić.