zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie pod śmietankową pierzynką z dodatkiem jabłka i cebulki. Smaczna przekąska dla wielbicieli śledzi.

Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a
Śledzie moczymy w wodzie. Dokładnie osuszamy z nadmiaru wody. Kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę siekamy w drobno kostkę. Przekładamy do miski. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy do cebuli. Do cebuli wlewamy śmietanę. Dodajemy cukier, sól i sok z cytryny do smaku. Dokładnie mieszamy. Śledzie przykrywamy śmietaną. Schładzamy kilka godzin. Smacznego!
Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a
Wymoczone śledzie dzielimy na mniejsze kawałki.
Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a
Cebulę kroimy w kostkę, a jabłka ścieramy na tarce.
Śledzie w śmietanie wg Zub3r'a
Do cebuli i jabłek dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.