migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne śledziki w sosie śmietanowym. W połączeniu z jabłkiem i ogórkiem kiszonym smakują najlepiej musza tylko dobrze się przegryźć.

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Filety śledziowe wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Dobrze osączyć. Filety pokroić w paseczki o szerokości ok 1 cm. Kiszone ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kotkę.

Jabłka obrać i również pokroić w średnią kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć ze śmietaną. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby smaki się przegryzły, ja w lodówce trzymam w szklanym naczyniu.
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Filety śledziowe wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Dobrze osączyć. Filety pokroić w paseczki o szerokości ok 1 cm.
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Kiszone ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kotkę.
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Jabłka obrać i również pokroić w średnią kostkę.
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć ze śmietaną. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem.