Sposób przygotowania:
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
Filety śledziowe wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Dobrze osączyć. Filety pokroić w paseczki o szerokości ok 1 cm. Kiszone ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kotkę.
Jabłka obrać i również pokroić w średnią kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć ze śmietaną. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby smaki się przegryzły, ja w lodówce trzymam w szklanym naczyniu.
Jabłka obrać i również pokroić w średnią kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć ze śmietaną. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby smaki się przegryzły, ja w lodówce trzymam w szklanym naczyniu.