iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Śledzie w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie śledzie nadają się do podania z pieczywem, ale ja je lubię podane z ziemniakami w mundurkach.

Śledzie w zalewie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzie w zalewie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w zalewie
Śledzie umyć i osuszyć ja dodatkowo ciągam z nich skórę, posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzem oraz dokładnie obtoczyć w mace.. Smażyć w gorącym oleju na złoty kolor. Usmażone śledzie przełożyć do naczynia z pokrywką i wystudzić następnie zalać zimna zalewą i odstawić pod przykryciem do lodówki na minimum 3 dni. Zalewa: Wodę zagotować z cukrem , 1/2 łyżki soli ,pieprzem oraz cebulą pokrojoną w piórka, gotować do zmięknięcia cebuli na koniec wlać ocet i ostudzić .
Śledzie w zalewie
Usmażone śledzie przełożyć do pojemnika, zalać zimną zalewą
Śledzie w zalewie
Przykryć pojemnik ze śledziami i odstawić do lodówki

Tagi:

śledzie