Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Śledzie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjny sposób na śledzie

Śledzie z cebulką

Składniki:

Śledzie z cebulką

 

  • 0,5 kg płatów śledziowycha matias
  • 2 średnie cebule
  • Cytryna
  • 1 szklanka oleju
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liscie laurowe
  • Pieprz świezo mielony

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z cebulką
Śledzie moczymy w wodzie- do momentu aż smak będzie nam odpowiadał. Cebul kroimy drobno i solimy, po kilku minutach gdy puści sok odciskamy go, a cebule wypłukujemy z nadmiaru soli. Cebulę i sledzie układać na przemian w naczyniu,a następnie zalac olejem z liściem laurowym i zielem. Odstawic do lodówki na dzień. Przełożyc na półmisek, skropić sokiem z cytryny i zmielić na wierzh pieprz.