olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Śledzie z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawe zestawienie śledzia i cynamonu

Śledzie z cynamonem

Składniki:

Śledzie z cynamonem

 

  • 4 filety śledziowe matias
  • 2 cebule
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pieprz
  • mleko ok. 1/2litra
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Śledzie z cynamonem
Filety śledziowe matias namoczyć w mleku przez ok. 3 godziny. po określonym wcześniej czasie wyciągnąć i pokroić w długie paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić i spażyć wrzącą wodą, wystudzić. Miód połączyć z olejem, stopniowo dodając musztardę i pozostałe przyprawy. Do szklanego słoika wkładamy warstwami śledzie i cebulę. Polewamy sosem i tak do wyczerpania produktów.Słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 1 dzień. Śledzie wspaniale smakują schłodzone.