Sposób przygotowania:
Śledzie z groszkiem
1. Płaty sledziowe kroimy na pół.
2. Ogórki kroimy ukośnie w plastry, cebule w cieniutkie rążki, a jajka w połówki
3. Na kawałki śledzi kładziemy plastry ogórka, następnie krążek cebuli i połówkę jajak. Porcje układamy na talerzu, polewamy majonezem, deorujemy groszkiem, paskami papryki oraz szczypiorkiem, posypujemy sodką papryką.
Bardzo smaczne danie. Majonez można wymieszać z ketchupem
2. Ogórki kroimy ukośnie w plastry, cebule w cieniutkie rążki, a jajka w połówki
3. Na kawałki śledzi kładziemy plastry ogórka, następnie krążek cebuli i połówkę jajak. Porcje układamy na talerzu, polewamy majonezem, deorujemy groszkiem, paskami papryki oraz szczypiorkiem, posypujemy sodką papryką.
Bardzo smaczne danie. Majonez można wymieszać z ketchupem