Sposób przygotowania:
Śledzie z jajkiem i ogórkami w śmietanie
Filety śledziowe opłukać z soli i namoczyć w wodzie prze około 1h. W tym czasie zmieniając wodę 3-4-krotnie.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać.
Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Położyć na sitku i sparzyć wrzątkiem, włożyć do miseczki. Dodać pokrojone na kawałki filety śledziowe, jajko i ogórki pokrojone w mała kostkę. Dodać śmietanę wymieszana z majonezem. Wymieszać składniki.
Doprawić do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przechowywać w lodówce.
Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać.
Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Położyć na sitku i sparzyć wrzątkiem, włożyć do miseczki. Dodać pokrojone na kawałki filety śledziowe, jajko i ogórki pokrojone w mała kostkę. Dodać śmietanę wymieszana z majonezem. Wymieszać składniki.
Doprawić do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przechowywać w lodówce.
Najlepsze są na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.