Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Śledzie z marynowanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Śledzie z marynowanymi pieczarkami

Śledzie z marynowanymi pieczarkami

Składniki:

Śledzie z marynowanymi pieczarkami

 

  • ½ kg śledzi
  • 1 duży słoik marynowanych pieczarek, posiekanych
  • 2 ogórki kiszone, posiekane
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 150 ml oleju
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z marynowanymi pieczarkami

Filety zalewamy wodą i moczymy przez około 4 godziny, odcedzamy i kroimy w kostkę, układamy w słoikach, przyprawiamy. Na śledziach układamy pieczarki i ogórki, zalewamy octem, odstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.


Tagi:

śledzie