Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Śledzie z prawdziwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne śledzie ze skarbami lasu, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole.

Śledzie z prawdziwkami

Składniki:

Śledzie z prawdziwkami

 

  • 220 g śledzi a"la matias
  • 1 słoiczek prawdziwków (300ml)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • 3-5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy

Sposób przygotowania:

Śledzie z prawdziwkami
Śledzie wymoczyć w wodzie przez parę godzin. Wszystko zależy od stopnia nasolenia. Czasami trzeba odstawić na całą noc. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni na oleju, dodać ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat i przecier pomidorowy. U mnie domowy. Zagotować. Przestudzić. Większe prawdziwki można pokroić. Śledzie podzielić na mniejsze części, tak na jeden kęs. Wszystko wymieszać i odstawić, najlepiej na noc, do lodówki. Smacznego!

Tagi:

śledzie