Sposób przygotowania:
Sledzie ze sliwką w occie
Sledzie myjemy zalewamy 1 litrem zimnej wody wlewamy 50ml octu nakrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc. Rano wylewamy wodę z octem . Sliwki odsączamy i zalewą ze sliwek zalewamy sledzie i tak zostawiamy kilka godzin.,Sledzie mozna poobracać parę razy jak są zalane sokiem ze sliwek. Cebulę kroimy drobno mozna lekko osolić iwygnieść ręką, ale można tez przelać wrzątkiem i odsączyć na sitku. sliwki pozbawiamy pestek. Sledzie odsączamy na sitku kroimy na mniejsze kawałki. Majonez mieszamy dodajemy pieprz zalewamy sledzie mieszamy. Gotową sałatkę odstawiamy aby smaki się przegryzły.
zbysiowa
gosia56
dziękuję .sledzie po wymoczeniu w zalewie ze sliwek juz są dobre do jedzenia bez dodatków.
gusia1000
Bo