LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Śledzik.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super rybka nie tylko na zakrapiane imprezki.

Śledzik. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledzik.

 

Sposób przygotowania:

Śledzik.
Solony filet śledzia pokroic na kawałki (ok. 3x5 cm). Włożyc do miseczki, zalac wodą, by się odmoczył (15-30 min.). Następnie dobrze odsączyc i przełożyc do płaskiego naczynia. Cebulę pokroic w piórka i przykryc nią rybę. Skropic sokiem z cytryny, wymieszac i odstawic na minimum pół godziny. Po tym czasie polac oliwą, by każdy kawałek śledzia był przykryty. Nakryc przykrywką i wstawic na noc do lodówki. Tuż przed podaniem delikatnie wymieszac i posypac świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Śledzik.
Moczenie w wodzie pokrojonego solonego fileta ze śledzia.
Śledzik.
Polewanie oliwą przygotowanego fileta śledziowego.

Tagi:

śledzie